Arkib - 2010

Tarikh

December 22nd

Giliran muzik dibela

BIDANG muzik di negara ini mungkin boleh dikategorikan sebagai kelas tercorot berbanding bidang-bidang seni yang lain. Kalau dunia perfileman contohnya, sudah lama mendapat pembelaan daripada kerajaan.

 

Lihat sahaja penubuhan Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas) yang telah diwujudkan hampir 30 tahun lalu. Finas ditubuhkan sebagai salah satu agensi di bawah Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan Malaysia (KPKK).

 

Undefined

December 21st

PMS eratkan perpaduan kaum

MAGLIN Dennis D'Cruz menyampaikan sumbangan kompang kepada Timbalan Pengerusi Majlis Belia Felda Malaysia Wilayah Jengka, Norzalilla Ahmad di Felda Jengka 15, Kuala Krau, kelmarin.

 

KUALA KRAU 20 Dis. - Kerajaan akan mempertingkatkan Program Merakyatkan Seni Budaya (PMS) sebagai strategi meningkatkan perpaduan kaum sejajar dengan gagasan 1Malaysia.

 

Undefined

December 17th

Meriahkan seni budaya di Dataran Sg. Rengit

JOHOR BAHRU 16 Dis. - Orang ramai dijemput memeriahkan Program Merakyatkan Seni Budaya yang akan berlangsung di Dataran Sungai Rengit, Pengerang Sabtu ini.

 

Program itu dianjurkan oleh Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN) Johor dengan kerjasama Pejabat Daerah Kota Tinggi, Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (Kejora), Majlis Kebudayaan Negeri dan Jawatankuasa Penyelaras Mukim-mukim (JPMM) Dewan Undangan Negeri (DUN) Tanjung Surat.

 

Undefined

December 7th

Pages